Odbojkašice Srbije superiorne na startu u Tokiju

OSTALI SPORTOVI 25. jul. 202109:206 komentara
Podeli:
Izvor: Photo by Toru Hanai/Getty Images

Odbojkašice Srbije ubedljivo su počele takmičenje na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto su u grupi A savladale Dominikansku Republiku sa 3-0, po setovima 25:18, 25:12, 25:20.

Nisu aktuelne svetske i evropske šampionke ostavile ni tračak nade devojakama iz Dominikanske Republike. Od početka do kraja su držale visok ritam, predvođene Tijanom Bošković, bez sumnje najboljom igračicom na planeti.

Prvi set je prelomljen u ranoj fazi. Srbija je od 8:7, otišla na 11:7 i od tog trenutka je samo uvećavala svoju prednost za konačnih 25:18.

Zanimljivo je da je i drugom delu u jednom trenutku rezultat bio 8:7 za Srpkinje, a onda je usledila furiozna igra izabranica Zorana Terzića, koje su rivaklama do kraja seta prepustile samo pet poena.

Posao je završen u trećem setu. Odvajanje od rivalki je napravljeno od 9:9, do 13:9 i sve posle toga je vodilo ka rutinskom trijumfu Srbije.

Blistala je pomenuta Tijana Bošković. Korektor Srbije došla je do 28 poena. Dvocifrena pored nje bila je i MIlena Rašić sa 10 poena. Kod Dominikanske Republike Martinez je bila najefikasnija sa osam poena.

Naredni meč olimpijske vicešampionke u okviru grupe „A“ igraju u utorak ujutru od 7.20 časova protiv reprezentacije Japana.